Σήμερα, που όλοι υποδυόμαστε τους φωτογράφους, με ένα κινητό στο χέρι, μόνο όταν ξεφυλλίζουμε ένα περιοδικό ή βλέπουμε μία φωτογραφία στο Instagram, μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει επαγγελματική φωτογράφηση με σενάριο αυτή τη φορά. Ένα editorial ή στόρι που στήνεται από μία ομάδα ανθρώπων, τον φωτογράφο, τον στυλίστα, τον fashion director του περιοδικού, σε συνεργασία με μακιγιέρ, κομμωτές, πρακτορεία μοντέλων…
Η Νόνη Δούνια θυμάται την πρώτη ιστορία μόδας της ζωής της, τα casting, όμορφες αναμνήσεις και εξηγεί γιατί προτιμούσε τις επιδείξεις μόδας πάντοτε από τις φωτογραφήσεις.
Πότε αγόρασε ο Χάρης Χριστόπουλος την πρώτη του φωτογραφική μηχανή; Yπάρχει διαφορά άραγε στην φράση “I take pictures” και “I make pictures”; Αρκεί τελικά να βγάζουμε φωτογραφίες ή καλύτερα να τις δημιουργούμε;
Η Έστερ Μαστρογιάννη θυμάται τα casting στο εξωτερικό και πόσο καλή εντύπωση έκαναν οι δουλειές των Ελλήνων φωτογράφων.
Η Ιωάννα Κουρμπέλα μιλάει για τις εικόνες που γεννιούνται στον δρόμο, ιστορίες μόδας από το οικογενειακό ατελιέ στην Πλάκα, πόσο έχει επηρεάσει το Instagram τη σύγχρονη εξέλιξη της μόδας και πως φαντάζεται τελικά την ιδανική σκηνοθεσία μιας εικόνας που φέρει την υπογραφή της.
Ο Βασίλειος Κωστέτσος διάβαζε από παιδί περιοδικά μόδας, είχε φτιάξει μάλιστα και δικό του περιοδικό από φωτοτυπίες, τη συνεργασία του με τα τοπ μοντέλα του παρελθόντος την εποχή που η Linda Evangelista δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι της για λιγότερο από 10.000 δολάρια.
Για την Αννούσα Μελά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια εικόνα θα συγκεντρώσει σήμερα τα περισσότερα likes, κι ας έχει περάσει και από τον κόσμο των περιοδικών.
Η Λάουρα Ντε Νίγκρις θυμάται την εποχή που βρέθηκε να σπουδάζει φωτογραφία, για να γίνει μοντέλο τελικά και στυλίστρια προκειμένου να ανακαλύψει πρόσωπα και να δημιουργήσει ντοκουμέντα του στιλ.
Ο Τάσος Βρεττός αφηγείται την πρώτη ιστορία μόδας της διαδρομής του ως φωτογράφος, φωτογραφήσεις με δύσκολες συνθήκες που όμως δεν προδόθηκαν ποτέ στο αποτέλεσμα.