Οι άνθρωποι της μόδας, δημοσιογράφοι, στυλίστες, φωτογράφοι, δεν πιστεύουν στις τάσεις. Οι σχεδιαστές μόδας πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο, καλλιτεχνικοί διευθυντές ιστορικών οίκων και brands, τις υπηρετούν με πάθος, τις χαράζουν, τις ακολουθούν, τις λανσάρουν, εμμονικά, κάθε έξι μήνες. Και όλοι εμείς καλούμαστε με τη σειρά μας να τις φιλτράρουμε και να τις αποκωδικοποιήσουμε.
Αν υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πίσω από τις τάσεις είναι πλέον η ανάγκη όλων να βρουν και να διαμορφώσουν ένα πιο προσωπικό στυλ ντυσίματος, να φέρουν το χθες στο σήμερα, να επενδύσουν στις αντιθέσεις και τα απρόοπτα. Ιστορίες με ημερομηνία λήξεως; Μαζί με όλα τα κλισέ της μόδας.
Η Αννούσα Μελά έχει μάθει να παίζει με τις τάσεις της μόδας και να πειραματίζεται με τα χρώματα, ίσως γιατί δεν πήρε ποτέ πολύ σοβαρά τον ρόλο της influencer, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.
Η Λένα Παπαχριστοφίλου, γκουρού της μόδας, ξέρει να αποκωδικοποιεί ότι συμβαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του στυλ, γνωρίζοντας καλά τη φόδρα μέσα στο σακάκι και τα εξώρραφα στο πατρόν, ως σχεδιάστρια, δημοσιογράφος, ενδυματολόγος με άποψη.
Ο Θανάσης Κρίκης, φωτογράφος που χαράζει τις δικές του τάσεις με συνέπεια και επαγγελματισμό, αποκωδικοποιεί εικόνες που αφηγούνται ιστορίες.
Η Βικτώρια Κυριακίδη, σχεδιάστρια που ταξιδεύει ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, προτιμά να αφηγείται λευκές ιστορίες με νυφικά και έξτρα λάμψη.
Ο Άγγελος Τσακίρης, σχεδιαστής που εκπροσωπεί τη νεότερη γενιά δημιουργών, παίζει με πανωφόρια και ρούχα-installations έργα τέχνης που φοριούνται κιόλας, δεν φτιάχτηκαν για μια νύχτα στο μουσείο.
Ο Μάρκελλος Νύκτας, σχεδιαστής με δεκαετίες στο ατελιέ του να μαρτυρούν τη χρυσή εποχή της ελληνικής μόδας, θυμάται Ιστορίες Μόδας με δέρμα και γούνα, για τη βιωσιμότητα του τότε και του τώρα.
Και ο Γιώργος Καλφαμανώλης, φωτογράφος αναγνωρίσιμων προσώπων, προτιμά τα πορτρέτα σταρ, δημιουργώντας τάσεις στα εξώφυλλα, στη σκηνή, στο στούντιο. «Ιστορίες Μόδας», περισσότερες ιστορίες, μπροστά και πίσω από τις τάσεις.